Senaste nytt om branden!

Ja, senaste 1½ dygnet har jag i princip bara haft branden i huvudet. Vad händer, vad finns kvar, hur blir det med försäkringen, osv, osv.
De jag vet just nu är iaf att det är ju vatten och rökskadat. Hur mycket och om det har brunnit just hos mig vet jag inte, och ingen jag frågat vet det heller. Men min kvartersvärd sa att han trodde det gått rätt hårt åt hörnlägenheterna (min lägenhet ligger just i ett hörn). Jag går just nu in med inställningen att allt är borta, så man inte blir besviken sen. Försäkringsbolagen ska gå in i lägenheterna i morron och försöka dokumentera skador. Jag åker, som det ser ut nu, ner på måndag och är där över dagen eller sover en natt. Ska då få gå in i lägenheten själv och se hur det ser ut och kanske ta med mig saker om något nu är helt ännu. Ta lite foton, för att underlätta för mig själv när jag ska börja skriva ner alla saker som är förstörda som jag ska få ersättning för.

Känns dock mycket bättre idag än det gjorde igår. Men känns väldigt overkligt och jag är lite rädd för att åka ner dit och gå in dit själv eftersom jag inte vet vad jag kommer mötas av. Spökhus är väl vad det är just nu och kommer nog vara en lång tid framöver. Jag kommer nog aldrig mer kunna bo där, så det gäller väl sen att leta ett nytt boende till hösten..jag slipper ju flyttpacka iaf..man får väl se det positiva i allt..haha..
De som känns bra iaf är att jag inte var där som jag skrev innan och att lägenheten egentligen inte var hemma. Hur menar du nu undrar ni säkert?! Ja, visst var lägenheten hemma, men jag visste ju att jag inte kommer bo där för evigt, kanske bara 1½ år till, sen kasnke man skulle sökt sig till andra städer pga av jobb. Så på det sättet hade man ju inte rotat sig såå mycket där. Sen är de flesta sakerna i lägenheten oxå sånt som man säkert skulle köpt nytt när man hittade sig något mer permanent, iaf möblerna..egentligen allt utom sängen som var helt ny. Tråkigt är oxå med alla kläder, jag har inte lättast att hitta kläder och skor som sitter bra..och mycket av mina grejer är inköpta i USA och Canada när jag varit där..lite svårt att ersätta i sverige...Men det jag är mest lessen över är min gosedjur Tigi som jag har haft sen jag knaske var fem år som jag hade med mig överallt. Skulle den vara hel kommer jag nog göra allt för att se om den går att "rädda". Men jag tvivlar...Sen mormors servis som jag fick när hon dog, det är ju oxå sånt man inte kan ersätta om den är förstörd :(

Men men, allt löser nog sig, det brukar ju göra det...

Hoppas ni har det lite mer bekymmersfritt! :)

***

Brinner, är jag hemlös?!

Snacka om att universum skrattar mig rakt upp i ansiktet. Blev väckt av ett telefonsamtal för kanske en halvtimme sen av en person som jag känner att det brinner i mitt lägenhetshus i Umeå. Va? Du skojar, klart det inte kan göra det. Men jo visst fan gör de det. För det första är jag riktigt glad att jag befinner mig 40 mil därifrån i en säng hemma hos mamma och pappa och inte i lågorna i Umeå. För det andra börja jag tänka på alla saker jag har i lägenheten, visst, det mesta går ju att ersätta..men finns mycket som inte gör det. OM min lägenhet nu är förstörd, det vet jag ju inte heller. Enligt VK verkar vissa lägenheter klara sig, medans elden har nått vissa via ventilationen. Alltså 1000 frågor som cirkulerar i mitt huvud. Visst täcker hemförsäkringen, vad hade jag i lägenheten, kommer jag kunna bo där, är det rökskadat? Ja, listan kan väl göras hur lång som helst.
Medans jag satt här och funderade kom jag på att medans jag stod och väntade på att min lillebror skulle hämta mig i fredags för att åka upp hit så stod jag och läste lappen i entrén på trapphuset om bränder och att de inte ska stå saker i trapphuset osv..Där stod jag och tänkte, vadå, här kommer det ju inte brinna, ungefär..men ja, där fick jag så jag teg....

Ska försöker somna om snart, börjar lugna ner mig lite...kan ändå inte göra så mycket nu, får väl ringa runt lite i morron...

Emma - hemlös eller inte?!

***

Äntligen jullov!

Sitter och väntar på att min två avsnitt av Brothers and sisters ska ladda klar. Redan sett senaste avsnittet av The Hills och Dirty sexy money. Kanske inte så bra det här att jag nu lärt mig att ladda hem serier..Är det nån som har ett tips på en bra serie som man borde se, hör gärna av er! :D

Jullovet har börjat nu, träffade min grupp en sväng i morse och försökte lägga upp caset lite och hur vi ska jobba med det.. Nu blir det att läsa på själv under lovet och sen har vi en "msn-konferans" innan skolan börjar igen. Blir nog bra, förhoppningvis.

Mamma ringde idag och sa att dom inte skulle åka iväg på julbord och övernattning i Luleå från lördag till söndag som det först var tänkt. Känns roligt, dom kommer ju inte vara hemma så mycket eftersom de åker till Canada den 27 dec, så man hinner umgås med dom lite iaf. Tur att jag var hemma en sväng i början av december oxå..hihi..Jaa, jag kan vara ganska familjekär av mig, men jag är ju kräfta trots allt, har för mig att dom är det..Fick även syster att avstå från julbordet på fredag för att vi ska komma hem..hihi..Så jag stannar inte i Luleå, det hade ju vart lite taskigt. Speciellt nu när alla typ ska vara hemma.

Nåväl, ska surfa vidare....

***

Pissväder

Mindre än en vecka kvar till jul nu och riktigt pissväder. I skrivandets stund så öser regnet ner, och blåser. Såå trist, blir halt och jävligt och man är blöt om fötterna konstant när man är ute. Visst, finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder, men jag har fan inga bra vattentäta skor som jag kan ha till skolan. Kanske skulle man investera i ett par snygga stövlar, för det verkar ju vara det som är mest användbart på vintern här..suck..
Hade ju kanske kunnat vara lite glad eftersom jag åker till ötå på fredag (och det är jag ju oxå) men där regnade det oxå idag..hoppas det INTE gör det när jag kommer hem. Och att det är bra väder när vi ska köra upp på fredag, är så jobbigt att köra i mörker med dåligt väder..

Sista föreläsningen innan jul idag, woho. Kändes den givande, nej. Upprepade bara samma sak om och om igen..riktigt trist. Ska träffa min grupp i morron på förmiddagen och lägga upp riktlinjer som hur vi ska handskas med det svåra samtalet (seminarium) som vi har direkt när vi kommer tillbaka från julledigheten. Så alltså ingen tenta att förbereda sig för, men detta. Fast känns ju betydligt roligare måste jag säga!

Ligger redan i sängen som är rätt ovanligt för att vara mig vid den här tiden. Tänkte att jag skulle försöka somna före kl 02 idag eftersom jag ska träffa Julia kvart över åtta och gå till skolan och kopiera sista boken innan gruppen ska samlas. Hoh, det kommer bli tungt, har inte klivit upp så tidigt på jag vet inte hur länge..jobbigt liv jag lever ;)

Nää, surfa lite till sen försöka somna..

***


100% klart!

Julen är snart här och jag får åka hem på jullov, weeeiii :D Vi åker på fredag eftermiddag för Olle hade nåt i skolan som han var tvungen att gå på. HD åkte idag, hade kunnat åka med henne, men jag var inte riktigt redo för det. Måste tvätta min monsterhög och städa lite. Funderar ännu på om jag ska stanna i Luleå på fredag, tror inte det kommer bli så, men har inte bestämt mig ännu...

Har iaf blivit helt klart med min praktikplats nu, ska blir riktigt kul :D Hon ringde i torsdags förra veckan och sa att dom hade pratat igenom allt och ville gärna att jag skulle komma. Och låter inte direkt som att jag kommer gå sysslolös, vilket är bra! Dom ringde även från IKEA (bara en månad senare än hon sa att hon skulle ringa) och sa att dom nog kunde erbjuda praktikplats. IKEA var de stället jag helst ville vara på när jag började söka, men blev lite besviken på hur dom skötte allt. Så jag är mycket nöjd med vattenfall, där känns det som om dom kommer ha tid med mig och vill verkligen att ajg ska komma dit :D Ska och träffa dom igen nångång efter nyår för att lägga upp en grovplan för praktiken..Så tänkte att jag skulle ta en långhelg i Luleå då :)

Var en man som dog på skolan förra veckan oxå, helt läskigt. Han hade tydligen dött på en av toaletterna och legat där över natten. Vi gick förbi den toan när ambulanspersonalen var där, men visste inte då att det handlade om en död man, fick vi veta först senare. Obehagligt. De verkar som att det var en äldre man, vet dock inte vad som hänt riktigt. Kanske att han fick nån hjärtattack, ramlade och slog sig. Hur som helst, var inte trevligt :(

Aja, om jag kanske skulle fortsätta ordbajsa på min kompletteringsuppgift. Orkade inte gå på seminariet i går, fattade inte riktigt uppgiften och gör det inte nu heller om jag ska vara ärlig....men men, vi hoppas på det bästa!

***

Tidsfördriv på hög nivå!

1. När gick du upp idag? 08:10
2.Diamanter eller pärlor? Diamanter
3. Senaste filmen du såg på bio? Patrik 1,5 (var ett tag sen jag var på bio)
4. Favorit-TV program? Grey's, The Hills, One tree hill, Desp
5. Vad åt du till frukost? Sällan jag äter frukost, fast blev frukost till lunch --> yoghurt och havregryn
6. Vad är ditt andranamn? Julia, Magdalena
7. Din favoritmat? Nåt med kyckling, eller lövbiff
8. Vilken mat gillar du inte? Haha, finns en del, rätt kräsen :P
9. Vilken är din favorit-CD för tillfället? Lyssnar väääldig sällan på cd skivor
10. Vilken bil kör du eller gillar du? Vill ha en stor bil, typ en Hummer
11. Vilken är din favoritmacka? Vet inte om jag har en favvo, får fundera på den
12. Vilka mänskliga drag kan du bara inte med? Dryga människor
13. Vilka är dina favoritkläder? Ehm, mjukisbyxor, en hood och mina UGG's :D
14. Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då? Calgary och hälsa på Eiva
15. Favoritklädmärke? Har ingen spec favvo, många
16. Vart vill du dra dig tillbaka? Seskarö kanske? haha, vet inte, lite tidig för det
17. Favorittid på dagen? Kväll/natt
18. Om du inte sysselsatte mig med det jag gör idag vad skulle du göra då? Ingen aning, kanske fortfarande jobba på ISS?
19. Vilken är din favoritsport att se på? Alpint!!
20. Vem tror du inte svarar på Utmaningen? Nån som inte läser min blogg? haha
21. Vem tror du antar utmaningen först? Ingen aning
22. Coca Cola eller Pepsi? Pepsi
23. Fotboll eller ishockey? Hm, båda är roligt
24. Är du en morgonmänniska eller nattuggla? Nattuggla!
25. Pedikyr eller manikyr? manikyr
26. Några spännande nyheter att berätta för oss? Blivit moster, kanske helt klart med praktiken!
27. Vad ville du bli när du var liten? Säkert prinsessa
28. Bästa barndomsminnet? Sommarloven i stugan
29. Varit i Afrika? Nej, inte det
30. Nånsin rullat in någon i toapapper? Inte än, men finns ju ännu tid för det
31. Varit med om en bilolycka? Nej och hoppas det förblir så!
32. Favoritdag i veckan? Lördagar tror jag
33. Favoritblommor? Rosor kanske, solrosor?
34. Favorit-snabbmatsrestaurant? Korvgubben
35. Äger du en cykel? Yes, gammal som gatan
36. Vem fick du senaste mailet från? Ehm, facebook kanske
37. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort? Vill inte sätta mig i den situationen!
38. Läggdags? I vanliga fall aldrig före kl 00:00
39. Vems svar är du mest nyfiken på av dom du utmanar? Allas
40. Senaste personen du delade en middag med? Madde
41. Vad sysslar du med just nu? Slö tittar på tv
42. Favoritfärg? Rött, svart

Nedräkning

Ligger i soffan, har halvsovit lite..Drar mig för att kliva upp och laga mat. Jag tycker inte om att laga mat, kan väl vara okey att laga när man ska laga till någon annan oxå..Men ja, inte min favvosysselsättning.

Började ny kurs idag, verkar riktigt intressant, synd bara att den ligger nu när man bara vill hem (haha, jag som nyss kom hemifrån). Men man vill ju ha jul nu! Åker nog hem nästa fredag, beroende på när lillebror slutar i skolan. Men vi är ju 3 stycken som kan köra så vi borde väl orka ge oss iväg där på eftermiddagen nångång.

Blir lite irriterad på mig själv ibland. Blir frustrerad över att jag försöker kontrollera saker jag inte kan kontrollera..Men jag vet samtidigt att jag bara behöver några dagar för att lugna mitt sinne, sen brukar det vara som vanligt igen...Aja, bara tänka på annat!! Just nu är det bara min hjärna som spelar ett spratt med mig!

Nää, om man kanske skulle göra nåt vettigt, typ laga den där jävla maten!

***

Lägenhet sökes!

Har vart långledig. Riktigt skönt. Befinner mig i Ötå för tillfället men drar mig tillbaka till Umeå i morron. Gjort några stopp påvägen upp hit. Vissa kan vi tala om, andra kanske inte. Har iaf vart i Luleå på praktikintervju :D Gick riktigt bra och tror det är fixat och klart nu!!!! Träffade två av tre kvinnor som jobbar med HR-frågor på Vattenfall i Luleå. Träffade även deras chef som tyckte det var mycket trevligt med en tjej från Ötå, kom ju så mycket härliga människor härifrån, Markus och Johan..haha..Hade visst stora skor att fylla.
Dom ville iaf ha mig där och jag sa att jag vill vara där oxå. Min "huvud handledare" skulle bara göra en sista check och okeya allt med chefen (som jag träffade) innan hon kunde ge slutligt besked till mig. Så får veta det till veckan. Men allt kändes då positivit, så vågar nästan andas ut helt ;)
Detta betyder då att jag kommer befinna mig i Luleå under längre tid än vanligt under kommande året. På gott och ont antar jag ;) Känns iaf riktigt kul att Ida oxå nog kommer göra sin praktik där, kan vi hänga ihop och kanske till och med dela boende. Så ja, är det någon av er läsare som vet nån som vill hyra ut en lägenhet från mitten av mars till slutet av augusti till skötsam tjej, hör av er! :D

Gjorde tenta i tisdags oxå innan jag reste uppåt..Gick väl inte sådär jättebra, var en mycket svårare tenta än jag väntat mig. Blir så irriterad när de säger att man ska titta på lite gamla tentor, vilket man gör och alla dom ser typ likadana ut. Ingen match tänker man då, blir dom ungefär såhär så borde jag väl komma ut levande. Men nej, ser aldrig ut så på våra tentor när man väl ska skriva dem..grr..Men ja, hoppet är väl det sista som lämnar människan, så jag ska hoppas till jag får domen på print!

Annars flyter väl allt på som vanligt. Jag ser fram emot jullovet. Kommer dock vara lite trist att mamma och pappa drar till Canada direkt efter jul, men förstår att de inte kan hålla sig borta från Eiva. :) Har börjat fundera lite smått på vad jag ska göra till nyår oxå (juldagen är ju inte så mycket att planera, där vet man vad man gör!) och som det ser ut nu kanske det bara blir att vara hemma i ötå?! Har inte värsta suget efter att göra nåt stort och vet inte ens om det händer nåt sånt...kanske drar till Luleå dagarna innan jag åker ner till umeå istället?! Vem vet, är ju ännu lite tid kvar tills dess ;)

Aja, kanske göra mig redo för sängen nu och kanske surfa runt på youtube innan man somnar!

***

Hittade på Julias blogg :)

1. Ta fram din mobil.
2. Bläddra igenom din inkorg.
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et.
4. Gör likadant på varje fråga.

1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
De är nog en smart grej att inte höra av sig, som du säger.

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Ny frisyr, vad tycker du?

 3. Vad är de första du säger när en kompis blir påkörd av en buss?
Hos Åsa med Erica.

4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Citat.

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Kul för dig då :P

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Det var jag som ringde

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Hej du!

8. Vad vill du höra mest av allt?
Jag vill jätte gärna se den med dig :)

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i allt?
Åker från nord

10. Din romantiska replik?
Är du klar?

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Okej är klar om typ 10 min.

RSS 2.0